Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Сироватко Олег, користувач 1ua
Олег Сироватко
Тема: Податкова інформує

Результати роботи співробітників відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ
щодо виявлення та вилучення з незаконного обігу підакцизних товарів

Співробітниками відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ спільно із іншими правоохоронними органами у поточному році в рамках комплексних заходів під умовною назвою «Акциз», «Щит» та «Гральний бізнес» здійснюється відпрацювання споживчого ринку регіону обслуговування. Особлива увага звертається на відпрацювання суб’єктів господарської діяльності, які працюють у сфері обігу підакцизних товарів, місць можливого зберігання не облікованих та нелегальних партій таких товарів, проводяться заходи на автошляхах по виявленню фактів незаконного перевезення фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів. В результаті у поточному році співробітниками ВПМ було виявлено 4 злочини в сфері незаконного обігу товарів, кваліфіковані за ч.3 ст. 204 Кримінального кодексу України «Незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров'я людей, а так само незаконний збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків».
В результаті проведених заходів за період січня-жовтня 2010 року із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальні цінності на загальну суму 6 млн. 313,0 тис. грн., в тому числі 24,7 дал. алкогольних напоїв на суму 10,5 тис. грн. та 1142,9 дал. спирту на суму 687,2 тис. грн. Встановлено 23 факти зберігання у торгівельних організаціях алкогольних напоїв, маркованих акцизними марками, які мали ознаки підробки. Вилучено 486 пляшок алкогольних напоїв, маркованих такими акцизними марками. Посадові особи торгівельних підприємств, на яких встановлені порушення, притягнуті до адміністративної відповідальності
З метою припинення фактів незаконного обігу товарів, в тому числі підакцизних та оперативного реагування на такі випадки, в разі встановлення читачами фактів порушень чинного законодавства прошу звертатись до відділення боротьби із незаконним обігом підакцизних товарів ВПМ Ніжинської ОДПІ за тел. 2-36-53 або у чергову частину за тел. 5-32-43.



Начальник відділення боротьби
із незаконним обігом підакцизних
товарів ВПМ Ніжинської ОДПІ
майор податкової міліції С.М.Євтух

26 жовтня 2010

Сироватко Олег, користувач 1ua
Олег Сироватко
Тема: Податкова інформує

Викрито підпільне виробництво
безалкогольних напоїв.

Співробітниками відділу податкової міліції Ніжинської об’єднаної державної податкової інспекції в ході операції «Щит» виявлено та задокументовано незаконну діяльність підпільного цеху по виробництву безалкогольних напоїв.
При перевірці встановлено, що одне з підприємств, яке знаходиться на території обслуговування відділу, здійснює виробництво безалкогольних напоїв без дозвільних документів необхідність яких передбачено Законом України «Про безпечність та якість харчових продуктів».
В результаті перевірки вилучено лінію по розливу безалкогольних напоїв, скляні пляшки в кількості 100 тисяч штук та близько 1 тони спирту етилового.
Загальна сума вилучених товарно – матеріальних цінностей складає близько 700 тис. грн.
В даний час здійснюється підготовка матеріалів для направлення до суду з метою притягнення службових осіб підприємства до адміністративної відповідальності.


В.о. заступника начальника
ВПМ Ніжинської ОДПІ
майор податкової міліції С.С.Зеленський


26 жовтня 2010

Сироватко Олег, користувач 1ua
Олег Сироватко
Тема: Податкова інформує
Результати роботи співробітників відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ
за період січня-липня 2010 року.

З метою забезпечення виконання завдань по виведенню коштів із тіньового обігу та збільшення наповнення бюджетів всіх рівнів протягом поточного року співробітниками відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ серед суб’єктів господарської діяльності на території обслуговування (м.Ніжин, Ніжинський, Носівський, Бобровицький, Козелецький, Бахмацький, Борзнянський та Коропський райони) всього виявлено 10 злочинів в сфері оподаткування, з яких 8 віднесено, відповідно до Кримінального кодексу України, до категорії «тяжких». Виявлено 3 факти ухилення від сплати податків з боку посадових осіб підприємств, за якими порушені кримінальні справи за ознаками злочину передбаченого ст. 212 КК України, з них 2 кримінальні справи направлені до суду для звільнення винних осіб від кримінальної відповідальності за нереабілітуючими обставинами.
В ході проведення спеціалізованих операцій співробітниками ВПМ у взаємодії із іншими правоохоронними органами із незаконного обігу були вилучені товарно-матеріальні цінності на загальну суму 854,4 тис. грн., в т.ч. підакцизних товарів на 451,2 тис. грн.
В ході проведеної співробітниками ВПМ Ніжинської ОДПІ роботи по забезпеченню надходження коштів у поточному році за рахунок заходів податкової міліції до державного бюджету надійшло 5 млн. 976,8 тис. грн.


Податкова міліція відпрацьовує мінімізаторів

За результатами відпрацювання фахівцями відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ фінансово – господарської діяльності підприємств – мінімізаторів та ініціювання їх перевірок в 2010 році, було донараховано 3036,7 тис. грн. (в тому числі проводиться узгодження донарахувань на суму 2817,0 тис. грн.), до бюджету з донарахованих сум стягнуто 219,7 тис. грн., зменшено заявлених до відшкодування сум ПДВ – 184,5 тис. грн., визнані нікчемними угоди на загальну суму 4,9 млн. грн.
За матеріалами, які зібрані співробітниками ВПМ Ніжинської ОДПІ порушені 3 кримінальні справи відносно службових осіб СПД - мінімізаторів, з них до суду направлено 2 кримінальні справи, погашені збитки завдані державі на загальну суму 479,1 тис. грн..






Результати роботи співробітників відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ
щодо виявлення та вилучення з незаконного обігу підакцизних товарів

Співробітниками відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ спільно із іншими правоохоронними органами у поточному році в рамках комплексних заходів під умовною назвою «Акциз», «Щит» та «Гральний бізнес» здійснюється відпрацювання споживчого ринку регіону обслуговування. Особлива увага звертається на відпрацювання суб’єктів господарської діяльності, які працюють у сфері обігу підакцизних товарів, місць можливого зберігання не облікованих та нелегальних партій таких товарів, проводяться заходи на автошляхах по виявленню фактів незаконного перевезення фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів. В результаті у поточному році співробітниками ВПМ було виявлено 3 злочини в сфері незаконного обігу товарів, найхарактерніший з яких:

- в с.Курилівка Коропського району був встановлений факт збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв місцевою громадянкою. Всього було вилучено рідину з різким запахом спирту в кількості 371,9 дал. на загальну суму 204,5 тис. грн. Проведена експертиза незаконно виготовлених алкогольних напоїв засвідчила, що вказана рідина не відповідає вимогам держстандарту «Горілки і горілки особливі» та її вживання в якості напою несе загрозу для життя та здоров’я людей. За даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину передбаченого частинами 1 та 3 статті 204 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове слідство.

В результаті проведених заходів за період січня-липня 2010 року із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальні цінності на загальну суму 854,4 тис. грн., в тому числі 23,4 дал. алкогольних напоїв на суму 10,0 тис. грн. та 724,9 дал. спирту на суму 441,2 тис. грн. Встановлено 21 факт зберігання у торгівельних організаціях алкогольних напоїв, маркованих акцизними марками, які мали ознаки підробки. Вилучено 460 пляшок алкогольних напоїв, маркованих такими акцизними марками. Посадові особи торгівельних підприємств, на яких встановлені порушення, притягнуті до адміністративної відповідальності
З метою припинення фактів незаконного обігу товарів, в тому числі підакцизних та оперативного реагування на такі випадки, в разі встановлення читачами фактів порушень чинного законодавства прошу звертатись до відділення боротьби із незаконним обігом підакцизних товарів ВПМ Ніжинської ОДПІ за тел. 2-36-53 або у чергову частину за тел. 5-32-43.



Начальник відділення боротьби
із незаконним обігом підакцизних
товарів ВПМ Ніжинської ОДПІ
майор податкової міліції С.М.Євтух

30 серпня 2010

Сироватко Олег, користувач 1ua
Олег Сироватко
Тема: Податкова інформує
Результати роботи співробітників відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ
за період 1 півріччя 2010 року.

З метою забезпечення виконання завдань по виведенню коштів із тіньового обігу та збільшення наповнення бюджетів всіх рівнів протягом поточного року співробітниками відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ серед суб’єктів господарської діяльності на території обслуговування (м.Ніжин, Ніжинський, Носівський, Бобровицький, Козелецький, Бахмацький, Борзнянський та Коропський райони) всього виявлено 9 злочинів в сфері оподаткування, з яких 7 злочинів віднесено, відповідно до Кримінального кодексу України, до категорії «тяжких». Виявлено 3 факти ухилення від сплати податків з боку посадових осіб підприємств, за якими порушені кримінальні справи за ознаками злочину передбаченого ст. 212 КК України, з них 2 кримінальні справи направлена до суду для звільнення винних осіб від кримінальної відповідальності за нереабілітуючими обставинами.
В ході проведення спеціалізованих операцій співробітниками ВПМ у взаємодії із іншими правоохоронними органами із незаконного обігу були вилучені товарно-матеріальні цінності на загальну суму 646,6 тис. грн., в т.ч. підакцизних товарів на 243,4 тис. грн.
В ході проведення заходів передбачених операцією «Гральний бізнес» виявлено факт порушення Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», вилучено грального обладнання на суму 97,5 тис. грн. По даному факту був підготовлений та поданий до Чернігівського окружного адміністративного суду позов про застосування до суб’єкта господарської діяльності фінансової санкції у відповідності до вимог статті 3 вищевказаного закону (8 тисяч мінімальних заробітних плат).
В ході проведеної співробітниками ВПМ Ніжинської ОДПІ роботи по забезпеченню надходження коштів у поточному році за рахунок заходів податкової міліції до державного бюджету надійшло 4 млн. 984,4 тис. грн.



15 липня 2010

Сироватко Олег, користувач 1ua
Олег Сироватко
Тема: Податкова інформує
Реальні «здобутки» керівників «фіктивних» підприємств.

Співробітниками відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ в ході проведення спеціалізованих заходів був встановлений факт придбання та перереєстрації на своє ім’я громадянином Р., мешканцем Київської області 8 підприємств - юридичних осіб (одне з яких було зареєстровано в м.Ніжині) без мети ведення підприємницької діяльності. В подальшому гр. Р. збув невстановленій особі за винагороду в сумі 6400 гривень статутні та реєстраційні документи на вищевказані підприємства, які були використані для прикриття незаконної діяльності – проведення «безтоварних» операцій. .
Матеріали про вчинення протизаконних дій гр. Р. були направлені співробітниками ВПМ Ніжинської ОДПІ до ВПМ ДПІ у Печерському районі м.Києва, за якими прокуратурою Печерського району м. Києва була порушена кримінальна справа за фактом створення та придбання з метою прикриття незаконної діяльності ряду підприємств, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України. В результаті судового розгляду даної кримінальної справи громадянина Р. визнано винним у здійсненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 358 та ч. 2 ст. 205 КК України та засуджено до 4 років позбавлення волі умовно, з іспитовим терміном 3 роки.


15 липня 2010

Сироватко Олег, користувач 1ua
Олег Сироватко
Тема: Податкова інформує
Результати роботи співробітників відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ
за період січня-травня 2010 року.

З метою забезпечення виконання завдань по виведенню коштів із тіньового обігу та збільшення наповнення бюджетів всіх рівнів протягом поточного року співробітниками відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ серед суб’єктів господарської діяльності на території обслуговування (м.Ніжин, Ніжинський, Носівський, Бобровицький, Козелецький, Бахмацький, Борзнянський та Коропський райони) всього виявлено 8 злочинів в сфері оподаткування, з яких 6 злочинів віднесено, відповідно до Кримінального кодексу України, до категорії «тяжких». Виявлено 3 факти ухилення від сплати податків з боку посадових осіб підприємств, за якими порушені кримінальні справи за ознаками злочину передбаченого ст. 212 КК України, з них 2 кримінальні справи направлена до суду для звільнення особи від кримінальної відповідальності за нереабілітуючими обставинами.
В ході проведення спеціалізованих операцій співробітниками ВПМ у взаємодії із іншими правоохоронними органами із незаконного обігу були вилучені товарно-матеріальні цінності на загальну суму 641,4 тис. грн., в т.ч. підакцизних товарів на 238,2 тис. грн.
В ході проведення заходів передбачених операцією «Гральний бізнес» виявлено факт порушення Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», вилучено грального обладнання на суму 97,5 тис. грн.
В ході проведеної співробітниками ВПМ Ніжинської ОДПІ роботи по забезпеченню надходження коштів у поточному році за рахунок заходів податкової міліції до державного бюджету надійшло 4 млн. 119,2 тис. грн.


15 липня 2010

Сироватко Олег, користувач 1ua
Олег Сироватко
Тема: Податкова інформує
Результати роботи відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ
на основних напрямках діяльності органів державної податкової служби.

З метою забезпечення виконання завдань по виведенню коштів із тіньового обігу та збільшення наповнення бюджетів всіх рівнів протягом січня – вересня 2009 року співробітниками відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ серед суб’єктів господарської діяльності на території обслуговування (а слід зазначити, що в обслуговуванні ВПМ Ніжинської ОДПІ перебувають м.Ніжин, Ніжинський, Носівський, Бобровицький, Козелецький, Бахмацький, Борзнянський та Коропський райони) викрито 15 злочинів, всі з яких віднесені до категорії «тяжких» статей КК України. Найхарактерніші із них :

 В ході проведення спеціальних заходів в рамках операції «Фірма» співробітниками відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ було встановлено, що службові особи одного із переробних підприємств на протязі періоду 2005 р. неправомірно включили до складу податкового кредиту по податку на додану вартість суму ПДВ в розмірі 926,2 тис. грн., нараховану від вартості операції по придбанню векселів у ТОВ “Л” (м. Київ), які в подальшому були використані в неоподатковуваних операціях, таким чином ухилившись від сплати до бюджету ПДВ в розмірі 926,2 тис. грн. За даним фактом слідчим відділом податкової міліції ДПА в Чернігівській області порушена кримінальна справа за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

 співробітниками ВПМ спільно із працівниками Бахмацького РВ УМВС було встановлено, що гр. К., мешканка м. Бахмач проводить незаконну діяльність по виготовленню та реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв. В результаті проведених заходів було зафіксовано факт реалізації гр.К. незаконно виготовлених алкогольних напоїв. Проведеною в подальшому експертизою вилучених у гр. К незаконно виготовлених алкогольних напоїв було встановлено, що вони при вживанні представляють загрозу життю та здоров’ю людей. За даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочинів передбачених ч.1, 3 ст. 204 КК України. У червні 2009 року гр.К. по ч.3 ст. 204 КК України була засуджена Бахмацьким районним судом до 2 років позбавлення волі з іспитовим терміном 1 рік.

В ході проведення спеціалізованих операцій співробітниками ВПМ у взаємодії із іншими правоохоронними органами із незаконного обігу були вилучені товарно-матеріальні цінності на загальну суму 2220,7 тис. грн., в т.ч. алкогольних напоїв на 17,6 тис. грн., спирту на 211,8 тис. грн.
В результаті проведених заходів в рамках операції «Гральний бізнес» співробітниками ВПМ протягом червня-вересня поточного року було встановлено 5 порушень вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», вилучено 51 гральний автомат на загальну суму 445,0 тис. грн.
В ході проведення заходів передбачених операцією «Фірма» виявлено та припинено діяльність 8 суб’єктів господарської діяльності, які мають ознаки «фіктивності».
В ході проведеної співробітниками ВПМ Ніжинської ОДПІ роботи по забезпеченню надходження коштів у поточному році за рахунок заходів податкової міліції до державного бюджету надійшло 7,89 млн. грн.
Діяльність співробітників податкової міліції не може приносити відчутних результатів без тісної співпраці з громадськістю Носівського району. Тому запрошую Вас, шановні читачі, по всіх питаннях, які відносяться до компетенції податкової міліції звертатись до відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ, який розташований за адресою: м.Ніжин, вул.Поштова 2, або за телефонами:

- 5-60-20 – виконуючий обов’язки начальника ВПМ Олійник Олександр Іванович;

- 5-32-43 – чергова частина ВПМ.

Анонімність гарантується !

В.о. начальника ВПМ
Ніжинської ОДПІ
майор податкової міліції О.І.Олійник

29 вересня 2009


1


  Закрити  
  Закрити